Tijd heelt alle wonden, ook die van de bypass in Kamperveen

VideoLachende kinderen, glunderende ouders en een aantal stevige high fives. Terwijl het stevig regent en hard waait, wordt Koning Willem-Alexander hartelijk ontvangen op het Kamperveen. Zijn eerste stop op de dag dat bypass Het Reevediep wordt opgeleverd. Een beladen stop.

Dorpshuis De Veenhof is bekend terrein voor de koning. Dertien jaar geleden was hij hier ook.  In het diepste geheim. Toen nog als kroonprins, met grote interesse in watermanagement. Het is de tijd dat de plannen voor de bypass langzaam concreet worden. In een kamertje van De Veenhof praat Willem-Alexander met bewoners. Later op de dag gaan ze naar natuurgebied De Enk. Op dat moment nog een kolk in een weids landschap.

Koning Willem-Alexander komt aan in Kamperveen. Hij wordt bij dorpshuis De Veenhof enthousiast ontvangen door leerlingen van basisschool De Zaaier. Het is de eerste stop van de koning op de dag dat hij bypass Het Reevediep in gebruik neemt. Veertien jaar gelden was hij hier als kroonprins, toen de sfeer bedrukter was.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander komt aan in Kamperveen. Hij wordt bij dorpshuis De Veenhof enthousiast ontvangen door leerlingen van basisschool De Zaaier. Het is de eerste stop van de koning op de dag dat hij bypass Het Reevediep in gebruik neemt. Veertien jaar gelden was hij hier als kroonprins, toen de sfeer bedrukter was. © ANP