Tijd heelt alle wonden, ook die van de bypass in Kamperveen

VideoLachende kinderen, glunderende ouders en een aantal stevige high fives. Terwijl het stevig regent en hard waait, wordt Koning Willem-Alexander hartelijk ontvangen op het Kamperveen. Zijn eerste stop op de dag dat bypass Het Reevediep wordt opgeleverd. Een beladen stop.

Dorpshuis De Veenhof is bekend terrein voor de koning. Dertien jaar geleden was hij hier ook.  In het diepste geheim. Toen nog als kroonprins, met grote interesse in watermanagement. Het is de tijd dat de plannen voor de bypass langzaam concreet worden. In een kamertje van De Veenhof praat Willem-Alexander met bewoners. Later op de dag gaan ze naar natuurgebied De Enk. Op dat moment nog een kolk in een weids landschap.

Volledig scherm
Koning Willem-Alexander komt aan in Kamperveen. Hij wordt bij dorpshuis De Veenhof enthousiast ontvangen door leerlingen van basisschool De Zaaier. Het is de eerste stop van de koning op de dag dat hij bypass Het Reevediep in gebruik neemt. Veertien jaar gelden was hij hier als kroonprins, toen de sfeer bedrukter was. © ANP
  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.