Volledig scherm
Het appartementencomplex het rode klif in Lelystad. © Paolo Laconi

Almeerder (35) langer vast voor betrokkenheid bij dood 72-jarige man uit Lelystad

Het voorarrest van de 35-jarige Almeerder die werd opgepakt in het onderzoek bij het misdrijf aan de rode klif in Lelystad is met 14 dagen verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland vrijdagmiddag bepaald. De Almeerder wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 72-jarige man.

Het 72-jarige slachtoffer uit Lelystad kwam hoogstwaarschijnlijk tijdens het weekend van 19 - 21 april om het leven. Het lichaam werd pas een week later door de politie in de woning gevonden.

Andere verdachte

Naast de Almeerder is ook een 48-jarige man uit Lelystad verdachte in het onderzoek. Zijn voorarrest werd donderdagmiddag met 14 dagen verlengd. De verdachte uit Lelystad is volgens de Telegraaf ex-tbs’er Jan van K. Die kreeg zowel in 1993 als in 2005 tbs opgelegd. In beide gevallen na een moordpoging, zo blijkt uit oude vonnissen. Hoe lang hij op vrije voeten was is onduidelijk. Volgens de Telegraaf gaat het om een roofmoord; er zou een paar duizend euro aan contant geld in het appartement hebben gelegen.

Verder zit ook een 30-jarige man uit Almere vast. De Almeerder wordt verdacht van heling van de telefoon van het slachtoffer.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

De 35-jarige Almeerder die woensdag werd opgepakt in het onderzoek naar het dodelijk misdrijf aan de Rode Klif in Lelystad blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald. Volgens de rechter zijn er voldoende verdenkingen en gronden om de man nog twee weken vast te houden.

Flevoland