Volledig scherm
PREMIUM
Op de derde verdieping van dit appartementencomplex in Lelystad werd het slachtoffer gevonden. © Paolo Laconi

Een week lang lag hun buurman dood in huis en niemand die iets merkte. ‘Het lijkt wel of deze moord niet is gepleegd’

Misdrijf LelystadDe 72-jarige man die zondag dood in zijn flat in Lelystad werd gevonden leefde een teruggetrokken bestaan. Zijn buren kenden hem amper. De 48-jarige verdachte zou een ex-tbs’ers zijn die al eerder in de fout ging.

Op de derde verdieping van appartementencomplex Het Rode Klif staat de voordeur op een kier. Lijmresten op het hout zijn de stille restanten van een deur die even daarvoor nog verzegeld was. Op de deurmat ligt een politiejack. Binnen doen agenten onderzoek. Voor de vierde dag op rij.

Volledig scherm
Brigitte Boele, buurvrouw van het slachtoffer, heeft niks gezien of gehoord. ,,Het was een rustige, vriendelijke man. Nooit problemen.” © Paolo Laconi

Een tip leidde de politie zondag naar deze woning. Binnen vonden agenten het lichaam van een 72-jarige man. Die lag daar volgens de politie waarschijnlijk al een week. Direct tegenover het slachtoffer woont Brigitte Boele. Ze kende haar buurman amper en spreekt van een rustige en vriendelijke man. ,,Af en toe kletsten we wat over koetjes en kalfjes, niks bijzonders. Hij was erg op zichzelf, een einzelgänger, woonde er alleen. Hij ging vaak weg op zijn scooter naar vrienden in Almere. Dan droeg hij een cowboyhoed. Een rustige, vriendelijke man. Nooit problemen. Ik zag überhaupt nooit mensen bij hem thuis.”

Ze heeft niks meegekregen van het misdrijf. Niks raars gezien, geen geluiden vanuit de woning die duiden op ruzie of een worsteling. ,,Helemaal niks. Het kan maar zo zijn dat hij daar al een tijdje lag, ik had hem al een paar dagen niet gezien.”

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Flevoland