Ruzie tussen nummers twee en drie uit Vuelta-rit vanwege sprintje

VideoEen klein opstootje na de finish van de vijftiende etappe in de Vuelta op de Alto del Acebo. De nummers twee en drie van de etappe, Ruben Guerreiro (Katjoesja) en Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) kregen een flinke discussie na afloop, omdat Hart vond dat zijn collega hem de weg had afgesneden in de sprint voor plek twee.

De dagzege in etappe vijftien was voor Sepp Kuss, maar daarachter gingen Guerreiro en Hart sprinten om plek twee. Guerreiro begon op kop de sprint, maar de Brit wilde in de slotmeters nog voorbij de Portugees. Net op dat moment deed Guerreiro de figuurlijke deur dicht, waardoor Hart hem niet meer voorbij kon op het smalle weggetje in Asturië.

Zo was plek twee voor Guerreiro en de derde plek voor Hart, maar daar was die laatste dus niet blij mee. Sterker nog: toen Hart zijn eerdere vluchtgenoot tegenkwam, ontstond er een flinke discussie.

Volledig scherm
Guerreiro (l) en Hart tijdens de etappe. © BSR Agency
  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!