Volledig scherm
© Pim Velthuizen

Burgemeester Apeldoorn geschokt door snelwegdrama op A1, gemeente biedt hulp aan

videoDe gemeente Apeldoorn heeft hulp aangeboden aan voetbalvereniging Columbia, de club waarvan gisterochtend twee spelers verongelukten. 

Op de A1 kwamen gisteren vier jongemannen om. Hun auto botste tegen een constructie langs de weg, en vloog daarna in brand. 

Op de dag zelf onthield burgemeester Petra van Wingerden zich van een officiële reactie, omdat de identiteit van de slachtoffers nog niet was bevestigd. Dinsdagochtend komt ze met een verklaring: ‘Ik ben geschrokken van dit tragische ongeval. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden en direct betrokkenen. Ik wens hun de kracht toe dit verlies te verwerken.’’

Quote

Ik ben geschrok­ken van dit tragische ongeval

Petra van Wingerden, burgemeester Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn heeft inmiddels contact gehad met Columbia, zegt woordvoerder Harm Korendijk. Er is hulp aangeboden, mocht de vereniging de behoefte hebben aan enige vorm van ondersteuning. De gemeente Apeldoorn kan nog niet bevestigen dat de vier omgekomen mannen allen Apeldoorner zijn.

Burgemeester Deventer

Burgemeester Ron König van Deventer sprak gisteren zijn afschuw al uit over het ongeval op de A1 bij zijn stad waarbij de vier jonge mannen om het leven kwamen. Maandag kwam er ook nog 19-jarige inwoonster uit Deventer om het leven bij ongeval op de A28 bij Staphorst: ,,Vijf jonge levens op één dag, niet te bevatten. Ik leef mee met de nabestaanden.’’ 

Op de plek van het ongeluk werd gisteren al een spontane herdenking gehouden door bekenden van de slachtoffers:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn