Colmschate-trainer Rowdy van der Hoop - rechts, met vader Hans - kan na de zomer met Daan Vegelin een vijfde nieuweling verwelkomen.
Volledig scherm
Colmschate-trainer Rowdy van der Hoop - rechts, met vader Hans - kan na de zomer met Daan Vegelin een vijfde nieuweling verwelkomen. © Ronald Hissink

Daan Vegelin blijft gewoon op zondag voetballen, bij Colmschate

SPELERSCARROUSELDerdeklasser Colmschate heeft opnieuw haar selectie versterkt. Daan Vegelin zal Sportclub Deventer inruilen voor de derdeklasser.

Na Joël Danhof (clubloos), Ufuk Dulkaroglu (FC RDC), Alan Jahya (Sportclub Deventer) en Mitchell Pinkster (Davo) is Vegelin de vijfde nieuweling in de selectie van Rowdy van der Hoop.

Sportclub Deventer besloot over te stappen naar het zaterdagvoetbal, maar dat ziet Vegelin (19) niet zitten. ,,Voor mij is voetballen op zaterdag geen optie. Toen ik eigenlijk al had besloten om te stoppen kwam Colmschate.’’

De flegmatieke aanvaller - afgelopen seizoen goed voor zes treffers - raakte in gesprek met onder meer de nieuwe hoofdtrainer Van der Hoop overtuigd van de plannen en speelwijze van de derdeklasser. Vegelin is na Alan Jahya de tweede speler die de overstap maakt van Sportclub Deventer naar Colmschate.

Amateurvoetbal