Adir Sasso draagt komend seizoen het rood en wit van IJVV.
Volledig scherm
Adir Sasso draagt komend seizoen het rood en wit van IJVV. © IJVV

IJVV ziet Sasso komen en Van de Wetering gaan

SPELERSCARROUSELIn deze voetballoze tijd werkt IJVV hard aan de invulling van de selectie voor volgend seizoen. De tweedeklasser heeft de jonge Adir Sasso vastgelegd. Hij moet het vertrek van Rienk van de Wetering opvangen.

Sasso (19) is een bekende van de nieuwe hoofdtrainer Emiel Diender, de twee werken samen bij de Zwolse vierdeklasser CSV’28. Op sportpark De Verbinding debuteerde de centrale verdediger al op zestienjarige leeftijd en is hij inmiddels aanvoerder. IJVV volgt Sasso al langere tijd. ,,Hij heeft uitstekende opbouwende kwaliteiten, waarin hij regelmatig een gezonde dosis lef toont. Ook zijn verdedigende kwaliteiten, en dan met name zijn tackle, springen in het oog”, zegt Eric Klunder van de technische commissie.

Sasso moet in IJsselmuiden het vertrek van Rienk van de Wetering opvangen. De ervaren speler (27) heeft nog geen nieuwe club, maar heeft aangegeven na twee seizoenen op zoek te gaan naar iets anders. Met de wijzigingen en de eerder gemelde komst van Arjan Wiegers en Julian Hellendoorn (Go Ahead Kampen) heeft IJVV de nieuwe selectie bijna rond.

Amateurvoetbal