Bram de Haas  (rechts, namens Overwetering tegen Lemelerveld) stopt na het seizoen bij Schalkhaar.
Volledig scherm
Bram de Haas (rechts, namens Overwetering tegen Lemelerveld) stopt na het seizoen bij Schalkhaar. © Ronald Hissink

Jeugd krijgt ruimschoots de kans bij Schalkhaar, maar Bram de Haas stopt

SPELERSCARROUSELTweedeklasser Schalkhaar gaat de jeugd de kans geven in het eerste elftal. De ploeg van Marcel Geestman blijft nagenoeg intact en wordt aangevuld met Bjorn Duteweert (Helios) en spelers uit eigen kring.

Het was de afgelopen weken rustig op De Horsterhoek. Waar de andere Deventer ploegen de gehele selectie op de schop gooiden, was Schalkhaar een oase van rust. Aanvaller Duteweert kwam onlangs over van stadgenoot Helios en lijkt voorlopig de enige ‘buitenlandse’ aanwinst. Vanuit het hoogste jeugdelftal zullen onder meer Taco Oldenhof, Lennen Duteweert en Florian Zekaj aansluiten bij de selectie van de tweedeklasser.

Routinier Bram de Haas (28) heeft zijn trainer Marcel Geestman laten weten de schoenen aan de wilgen te hangen. De Haas kwam uit voor Terwolde, Koninklijke UD en Voorwaarts, voordat hij afgelopen zomer naar Schalkhaar.

Vanwege de schaarse mutaties heeft Schalkhaar besloten om ook het derde elftal als prestatieteam in te schrijven. Hierdoor zal de stap vanuit de jeugdopleiding naar de senioren kleiner worden.

Amateurvoetbal