Kirsten van de Westeringh is blij met de samenwerking met SC Heerenveen en voorzitter Jessica Roosenburg.
Volledig scherm
Kirsten van de Westeringh is blij met de samenwerking met SC Heerenveen en voorzitter Jessica Roosenburg. © Pro News/René Wiegmink

Van de Westeringh hoopt op meer speeltijd in shirt van SC Heerenveen

SPELERSCARROUSELKirsten van de Westeringh ruilt de voetbalsters van Ajax in voor SC Heerenveen. De spits uit Zeewolde kijkt ernaar uit om ‘veel minuten te maken in de eredivisie’.

Van de Westeringh (18) beleefde afgelopen seizoen haar eerste jaar als contractspeelster bij de hoofdmacht van de Ajax, na een seizoen in het talentenelftal. De speelster van Oranje O19 moest genoegen nemen met vier invalbeurten. Met Oranje haalde ze de halve finale van het EK, goed voor deelname aan het WK dat naar 2021 is verplaatst.

Van de Westeringh wil zich in Friesland verder ontwikkelen. ,,Mijn doel is om volgend seizoen weer stappen te maken. Ik hoop veel minuten te kunnen maken in de eredivisie’’, laat ze weten op de site van haar management, Flow Sports.

Heerenveen presenteerde in een keer vijf nieuwe speelsters. Naast Van de Westeringh gaan ook Eef Kerkhof (PSV), Jamie Altelaar (Cloppenburg), Jasmijn Duppen (Alkmaar) en Francisca Cardoso (Braga) naar Friesland.

Amateurvoetbal