Job Hoogedoorn (aan de bal) verlaat Nunspeet.
Volledig scherm
Job Hoogedoorn (aan de bal) verlaat Nunspeet. © Bram van de Biezen

VVOG pikt Hoogedoorn bij Nunspeet op

SPELERSCARROUSELJob Hoogedoorn (23 jaar) is vanaf volgend seizoen speler van derdedivisionist VVOG. De veelzijdige aanvaller komt over van zaterdageersteklasser Nunspeet, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen.

Bij Nunspeet draait Hoogedoorn mee in de onderste regionen. Dat geldt ook voor zijn nieuwe club VVOG, dat voorlaatste staat in de derde divisie. Het is goed denkbaar dat die club volgend seizoen uitkomt in de hoofdklasse, ware het niet dat het coronavirus zich als een onzeker deken over het amateurvoetbal heeft omsluierd.

De mogelijke degradatie van VVOG is voor de buitenspeler annex spits geen reden om de stap niet te maken. ,,Ik ben ambitieus en wil graag zien waar mijn plafond ligt. Komend seizoen speelt VVOG minimaal hoofdklasse en misschien wel derde divisie. Voor mij een mooie test om te kijken wat ik in mijn mars heb”, laat de aanwinst weten op de website van de Harderwijkers.

Hoogedoorn is woonachtig in Harderwijk en trof VVOG al eens met zijn oude ploeg Zeewolde. Dat was destijds in de beker en tot ieders verbazing schakelde de ploeg uit de polder VVOG uit na strafschoppen, nadat het na reguliere speeltijd 1-1 was geworden.

Amateurvoetbal