Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Maak je eigen Sterrenmenu met de favoriete gerechten van onze Michelin chef-koks

We vroegen onze Michelinsterrenchefs om hun favoriete gerecht aan u prijs te geven, in aanloop naar de uitreiking van de nieuwe sterren maandag. Geïnspireerd op de kerstdiners van hun ouders presenteren de topkoks acht meesterstukken: Het Stentor Sterrendiner. 

Namens de koks en alle Stentorcollega’s: Fijne culinaire feestdagen!

Voorgerechten 

‘Blijf lekker jezelf’ - Langoustine boerenkool 
New style
Basiliek **, Harderwijk
chef-kok Rik Jansma

‘Lekker voor thuis’ - Filet Americain 
Met pikante paprika, uitjes en augurk
De Groene Lantaarn **, Zuidwolde (vanaf 31 mei in Staphorst)
chef-kok Jarno Eggen

‘Uit de tuin’ - Schuimige pittige pompoensoep
Crème van five spice kruiden, groene appel, crunch van pinda, groene kruiden
Het Roode Koper *, Leuvenum (Ermelo)
chef-kok Dennis van den Beld

Tussengerechten

‘Van oma’ - Balkenbrij
Met rode biet en ganzenlever
De Swarte Ruijter *, Holten,
chef-kok Erik de Mönnink

‘Bak vis niet te lang’ - Gebakken snoekbaarsfilet
uit het zwarte water met gekonfijte Pomodori-tomaat en basilicumdressing
Kaatje bij de Sluis *, Blokzijl
chef-kok Peter Postma

Hoofdgerecht

‘Rustig laten inkoken’ Hazenpeper
met Hollandse atjar
De Librije ***, Zwolle,
chef-kok Jonnie Boer

Nagerechten

24 uur wegzetten’ - Thee
van oude kaas met bleekselderij, crème van basilicum, gedroogde ham en bieslook
De Lindenhof **, Giethoorn
chef-kok Martin Kruithof

‘Goddelijk’ - Hemelse Modder
een verslavend lekkere en heavy chocolademousse
’t Nonnetje **, Harderwijk,
chef-kok Michel van der Kroft

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT