Kotter Urk
Volledig scherm
Kotter Urk © videostill

Achteraf heb ik spijt dat ik heb aangebeld

Achter het VerhaalDe zoektocht naar de vermiste Urker kotter Lummetje hield eind november Urk (en de rest van Nederland) dagenlang in zijn greep. Stentor-journalist Herre Stegenga deed verslag van de tragedie waarbij twee vissers omkwamen.  

 1. LIVE | Coronabesmettingen voor het eerst boven 2000, meer dan 400 patiënten in ziekenhuis

  LIVE | Coronabe­smet­tin­gen voor het eerst boven 2000, meer dan 400 patiënten in ziekenhuis

  Het aantal gemelde besmettingen blijft stijgen en er zijn meer coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Het RIVM meldt vandaag 2.217 besmettingen, gisteren waren dit er 1.844. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni, toen het aantal tests sterk werd opgevoerd. Er zijn 26 mensen in het ziekenhuis opgenomen en twee mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
 1. We moeten massaal ons blote lijf laten zien in de strijd voor body positivity
  Jouw mening

  We moeten massaal ons blote lijf laten zien in de strijd voor body positivity

  Dieetgoeroe Sonja Bakker is te mager en daar heeft iedereen een mening over. Tegelijkertijd deelt Miljuschka Witzenhausen regelmatig foto's van haar welgevormde ontblote lichaam op Instagram. En je kan het al wel raden, ook daar wil iedereen iets van vinden. Zowel positief als negatief. De presentatrice staat bekend om haar strijd voor body positivity, want in een wereld voor gepolijste plaatjes en hyperstrakke lijven wil zij strijden voor een realistischer beeld. Het is volgens haar tijd voor een tegengeluid. In een nieuwe documentaire gaat ze het gesprek aan over het ideale lichaam. Moeten we nu met zijn allen massaal ons ‘realistische’ blote lijf laten zien?
 2. Goede vriend van omgekomen Urker visser: ‘Als ze niet in die kotter waren gevonden, dan was het drama compleet geweest’
  PREMIUM
  video

  Goede vriend van omgekomen Urker visser: ‘Als ze niet in die kotter waren gevonden, dan was het drama compleet geweest’

  De hoop dat hij zijn kameraad Hendrik-Jan de Vries (27) nog levend zou terugzien, was al enkele dagen vervlogen. Dat de lichamen van De Vries en Jochem Foppen (47), vissers van de Urker garnalenkotter ‘Lummetje’ nu gevonden zijn, is daarom voor vrienden en familie vooral een opluchting. ,,Als ze niet in de kotter waren aangetroffen, was het drama compleet geweest.”