Volledig scherm
Werkzaamheden bij de Viking in de Deventer binnenstad. © RONNY TE WECHEL

Akkoord over meerkosten voor bouw Viking in Deventer

De NV Maatschappelijk Vastgoed en aannemer Hegeman hebben een compromis gesloten over de meerkosten rond de nieuwbouw van filmtheater De Viking. Dat blijkt uit een memo van wethouder Frits Rorink (CDA) aan de gemeenteraad.

Onduidelijk is waaruit het akkoord bestaat en of dat opnieuw extra kosten oplevert voor de gemeente Deventer, die opdrachtgever is voor de nieuwbouw.

Vanwege de vertrouwelijkheid van de informatie wil Rorink de gemeenteraad medio januari in eerste instantie in het geheim bijpraten. De Deventer politiek en aandeelhouder van Hegeman moeten nog wel akkoord geven over het akkoord.

Miljoenen

De totale kosten voor de veelbesproken nieuwbouw liggen al rond 15 miljoen euro, vijf miljoen meer dan aanvankelijk begroot. De gemeenteraad dekte in 2016 al een tekort van 1,5 miljoen en afgelopen zomer nog eens 828.000 euro.

Het is nog onduidelijk of dat voldoende is, omdat er nog onderhandelingen volgden tussen NV en aannemer over het meerwerk. Daar kwam recent nog extra werk bij doordat er een andere constructie voor de luchtafvoer nodig bleek. Vertraging van de oplevering van de bouw project kan ook extra kosten opleveren.

Rorink ging in september - met de kennis van dat moment – uit van voor de gemeente extra, mogelijke kosten tussen ‘0 en 500.000 euro’.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Wie moet de nieuwe burgemeester van Deventer worden?

Wie moet de nieuwe burgemeester van Deventer worden?

  • Martijn Dadema (man, 43 jaar, GroenLinks, burgemeester van Raalte) (13%)
  • Ron König (man, 54 jaar, D66, waarnemend burgemeester Deventer) (20%)
  • Keklik Yücel (vrouw, 50 jaar, PvdA, voormalige Tweede Kamerlid) (53%)
  • Maakt me niets uit, als het maar een vrouw is! (7%)
  • Maakt me niets uit, als het maar een man is! (7%)
5461 stemmen