Volledig scherm
PREMIUM
Jacques Struis, buurman van theater De Viking. © FOTO HISSINK

Buurman wil pandje terug en ziet dan af van bezwaren tegen Deventer theater De Viking

Buurman Jacques Struis ziet af van de bezwaren tegen De Viking als hij tegen een symbolisch bedrag een pandje terug kan kopen van de gemeente. Het gaat om Nieuwe Markt 1G, naast de bouwput. 

Bezwaren vanuit de buurt, waaronder Struis, en stichting Oud-Deventer zijn een onzekere factor bij het afbouwen van het filmtheater. Ander pijnpunt is een nieuw miljoenentekort.

De gemeente kocht Nieuwe Markt 1G in 2014 voor 160.000 euro, ván Struis. Hij verkocht (meer) vastgoed rond de bouwplaats aan de gemeente om De Viking mogelijk te maken en kwam destijds overeen geen bezwaar te maken. Die overeenkomst is gebaseerd op het oude ontwerp van het filmtheater, aldus Struis’ adviseur Rob Dommerholt. ,,Met aanpassingen aan het ontwerp treedt de gemeente die afspraak met voeten.’’

  1. Özcan Akyol moest in Deventer veel oefenen voor nieuw knip-programma: ‘Ik had het onderschat’
    PREMIUM

    Özcan Akyol moest in Deventer veel oefenen voor nieuw knip-programma: ‘Ik had het onderschat’

    BN’ers knippen, trimmen én ondertussen een goed gesprek voeren. Özcan Akyol begint over twee weken met zijn nieuwe programma bij BNNVara. In ‘De geknipte gast’ krijgt hij onder anderen Loretta Schrijver, Cornald Maas, Jan Slagter en Ronald de Boer in zijn stoel. De gasten komen langs bij Eus voorafgaand aan een belangrijk evenement. Hij praat dan met hen over hun werk en privéleven.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer