Volledig scherm
Bovenaanzicht van de bouwplaats van de Viking. © FOTO HISSINK

Fietsen bij Deventer filmtheater De Viking straks probleem

De aanhoudende financiële tegenvallers rond de nieuwbouw van De Viking in Deventer zijn niet het enige probleem. Pijnpunt is ook waar een kleine 160 fietsenrekken te plaatsen rond het nieuwe filmtheater.

De gemeente overweegt een deel van de toegang tot de Nieuwe Markt - vanaf hotel De Vischpoorte - te versmallen om zo ruimte te maken voor de fietsen. Dat levert bezorgde reacties op over de ontsluiting voor auto's en vrachtwagens in dit deel van de binnenstad. Het is ook de weg van/naar de Noordenbergstraat, Stromarkt en Grote Kerkhof/Polstraat.

Dit najaar kijkt de gemeente verder met de buurt hoe het fietsprobleem op te lossen. De rekken zijn onderdeel van de operatie om 1.300 klemmen en rekken te plaatsen in de binnenstad.

Echte pijnpunten

Opvallend is dat ogenschijnlijk echte pijnpunten vooralsnog onopgelost blijven. Zoals de kruising Keizerstraat/Geert Grootestraat, waar het bij drukte een fietsenchaos is. Net als bij de Schouwburg/Leeuwenkuil, waar nauwelijks rekjes zijn en de stoep gevaarlijk vol staat. De nieuwe ondergrondse stationstalling blijkt voor veel mensen geen alternatief.

Budget

Er is een budget van een miljoen euro beschikbaar, van dat geld moet echter ook de aankleding van de locaties met groen en bestrating worden betaald. Per locatie is overlegd met omwonenden en bewoners. Criticasters van de operatie, waaronder eerder de Fietsersbond, vinden dat de gemeente het geld beter in bewaakte stallingen had kunnen stoppen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Wie moet de nieuwe burgemeester van Deventer worden?

Wie moet de nieuwe burgemeester van Deventer worden?

  • Martijn Dadema (man, 43 jaar, GroenLinks, burgemeester van Raalte) (13%)
  • Ron König (man, 54 jaar, D66, waarnemend burgemeester Deventer) (20%)
  • Keklik Yücel (vrouw, 50 jaar, PvdA, voormalige Tweede Kamerlid) (53%)
  • Maakt me niets uit, als het maar een vrouw is! (7%)
  • Maakt me niets uit, als het maar een man is! (7%)
5461 stemmen