Volledig scherm
De bouwput aan de Welle zoals die er nu bijligt. Stop er maar helemaal mee, concludeert de VVD. © Ronald Hissink

VVD na onderzoek: Nu stoppen met Deventer filmtheater de Viking

Deventer kan maar beter stoppen met de bouw van filmtheater De Viking. Dat stelt de VVD in Deventer.

De oppositiepartij komt tot die conclusie nadat het onderzoek heeft laten uitvoeren naar de situatie rond de stilgelegde bouw. Dat onderzoek is uitgevoerd door Eggink Vastgoed. Conclusie: nu stoppen is de beste optie.

Verkoop

Uit het onderzoek blijkt volgens de VVD dat bij De Viking afbouwen de waarde van het pand 2 miljoen euro is. De marktwaarde zoals de bouw er nu bij staat is volgens het onderzoek ruim 4,6 miljoen euro. Verkoop levert dus het dubbele op, concludeert VVD-raadslid Bas Donkers. ,,De Viking is voor veel Deventenaren synoniem geworden voor geldverspilling, falende politiek en verkeerde keuzes‘’, aldus Donkers. ,,Het debacle betekent dat andere culturele instellingen tegen problemen aanlopen. Ook daarbuiten wordt de pijn gevoeld. Denk aan het Vogeleiland, dat voor een luttel bedrag zijn vogels zou kunnen behouden.’’ 

Donkers ziet nog onzekerheden als Deventer weer miljoenen bijlapt voor de Viking. Waaronder onduidelijkheid of het filmtheater tot een haalbare exploitatie kan komen. De gemeenteraad in Deventer beslist vanavond hoe nu verder met de bouw. Als het gebouw wordt afgebouwd kost dat Deventer nog eens 4 miljoen, waarmee de totale kosten boven de 20 miljoen euro uitkomen.

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing bij stel uit Deventer over dwangsom gemeente Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer