Annemarie Worst baalt niet van vijfde plek op WK

videoAnnemarie Worst is vijfde geworden op het wereldkampioenschap veldrijden in Bogense. De Nunspeetse stond na afloop niet te balen, al streed ze lang voor de medailles mee in Denemarken. 

,,Ik zat vanaf het begin goed in de wedstrijd, maar uiteindelijk kwam ik iets te kort in de finale. Maar ik ben achteraf vooral heel blij dat ik - na een lastig NK en de wereldbekers in Pontchâteau en Hoogerheide - vandaag weer met de besten meekon doen. Ik zat gewoon goed in de wedstrijd. Alleen maakte ik in de voorlaatste ronde een foutje en toen was het te lastig - met de wind hier aan zee - om die kloof weer te dichten.”

Er was een supportersbus met vijftig fans afgereisd naar Bogense vanuit Nunspeet om de Europees kampioene van Rosmalen aan te moedigen. Zij hulden zich in oranje en lieten zich nadrukkelijk horen. Worst voelde zich gevleid. ,,Het maakt het extra speciaal dat er zoveel mensen speciaal voor je komen en ik heb ze elke keer horen roepen. Dat heeft me zeker gemotiveerd vandaag.”

De Nederlandse vrouwen werden twee tot en met vijf in Denemarken. ,,Ik had het gevoel dat Lucinda Brand de sterkste was vandaag, maar helaas konden we het als ploeg hier niet afmaken. Dat is het enige jammere van vandaag.”

Volledig scherm
Annemarie Worst is vijfde geworden op het WK. © BELGA