Volledig scherm
PREMIUM
Sara Marita Kramer in actie. © Eigen foto.

‘Apeldoornse’ Sara Kramer schrijft geschiedenis met wereldbekerwinst schansspringen, alleen wel voor Oostenrijk...

‘Supergaaf’, zegt Sara Marita Kramer vanuit de Japanse stad Sapporo. De in Apeldoorn opgegroeide schansspringster won zaterdag de wereldbeker op de grote schans. De 18-jarige, die voor Oostenrijk uitkomt, verraste het hele deelnemersveld.

Kramer woonde tot haar elfde in Apeldoorn totdat ze met haar ouders, zus en twee broers emigreerden naar Oostenrijk. Vader Ronald begon daar een hotel. In haar nieuwe thuisland ontdekte ze het schansspringen. Haar twee jaar jongere zus Femke is biatleet en komt momenteel uit voor Oostenrijk op de jeugd Olympische Spelen in Zwitserland.

  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn