Volledig scherm
Zwolle-trainer Jaap Stam (l) en Arnold Bruggink (Fox Sports) in gesprek na een wedstijd van PEC. © VI Images

Arnold Bruggink bij Fox Sports: ‘Snap niets van keus Feyenoord voor Jaap Stam’

De voetbalanalisten van Fox Sports snappen weinig van de keus van Feyenoord om PEC Zwolle-trainer Jaap Stam volgend seizoen naar De Kuip te halen. 

Dat bleek zaterdagavond tijdens het tv-programma De Eretribune van de sportzender. 

Analist Arnold Bruggink was het duidelijkst. ,,Ik snap niet hoe je binnen drie weken van Dick Advocaat naar Jaap Stam gaat.’’ Toptrainer Advocaat staat nu nog langs de lijn bij FC Utrecht, maar werd gepolst door de club uit de Maasstad. De oud-bondscoach had daar geen goed gevoel bij, zei hij tegen deze krant. 

Analist Bruggink denkt dat Feyenoord veel vertrouwen heeft in de mens Jaap Stam. ,,Maar ik mis waar je naartoe wilt als club, hoe je aansluiting wilt vinden bij Ajax en PSV en op welke manier je wilt doen.’’

Tafelgast Marciano Vink was ook verrast. ,,Ik vind het leuk dat Jaap het bij Reading zo goed deed’’, Stams vorige club in Engeland. ,,Maar deze stap had ik niet verwacht. Ik dacht: we gaan zien wat hij waar is bij PEC, wat hij eigenlijk echt kan. De stap naar Feyenoord is best heftig, zwaar verrassend.’’

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Bekijk hieronder het gesprek van De Eretribune bij Fox Sports terug: 

Bruggink: "Snap niet dat je binnen drie weken van Advocaat naar Stam gaat"

In De Eretribune wordt de aanstelling van Jaap Stam als trainer bij Feyenoord besproken. Voor de analisten aan tafel was het een verrassende keuze.