Volledig scherm
Richard van der Venne gaat over het been van Jeffry Fortes . Elmo LIeftink ziet het gebeuren. © BSR Agency
2
EINDE
2
  • Elmo Lieftink 19'
  • Alexander Bannink 89'
  • Ahmad Mendes Moreira 47' 58'

Bannink redt punt voor worstelend Go Ahead Eagles

wedstrijdverslagGo Ahead Eagles heeft tegen Excelsior ternauwernood de eerste thuisnederlaag van het seizoen afgewend. Door een doelpunt van invaller Alexander Bannink in de voorlaatste minuut, eindigde het duel met de Rotterdammers in de Adelaarshorst zaterdagavond in 2-2.

Daarmee leed de Deventer ploeg wel voor het eerst puntenverlies in eigen huis, na twee thuiszeges. In de seizoensvoorbereiding werd Excelsior nog met 2-0 verslagen, in Terwolde, maar ditmaal waren de Kralingers behoudens het eerste halfuur in grote gedeeltes van de wedstrijd de bovenliggende partij. Met zelfs fluitconcerten van het thuispubliek richting de eigen ploeg tot gevolg.

Go Ahead startte nog wel fel en creëerde in het eerste kwartier al een aantal kansjes, via Martijn Berden en Maël Corboz. De openingstreffer in de 19e minuut was dan ook verdiend te noemen. Elmo Lieftink joeg een afvallende bal vanaf zo’n tien meter keihard tegen de touwen: 1-0.

De thuisploeg kreeg kans op meer. Maar doelman Alessandro Damen redde bekwaam bij schoten van Antoine Rabillard en Gino Bosz, die het doel van grote afstand onder vuur nam met een ziedend zwabberschot.

Slordiger

Richting het einde van de eerste helft werd Go Ahead slordiger en kwam Excelsior meer opzetten. Hobie Verhulst voorkwam in de 45ste minuut een tegentreffer, door een venijnige knal van Rai Vloet met zijn linkervoet onschadelijk te maken.

Vlak na rust werd Verhulst wél gepasseerd. Bosz ging onder de bal door en debutant Jenthe Mertens gaf Ahmad Mendes Moreira te veel ruimte, waardoor de invaller Excelsior bij zijn eerste balcontact langszij bracht. Verhulst zat er opnieuw met een voetje aan, maar zag de bal ditmaal via de binnenkant van de paal tegen de touwen belanden: 1-1.

Tien minuten later sloeg Mendes Moreira opnieuw toe. Nadat Mertens en Bosz te laat ingrepen, tekende de invaller binnen het kwartier voor zijn tweede treffer met een strak schot in de verre hoek: 1-2.

Fluitconcerten

Go Ahead kon geen vuist maken en werd zelfs getrakteerd op striemende fluitconcerten door de eigen aanhang. ‘Voetballen, voetballen, voetballen’, aldus de morrende fans op de B-side.

In de slotfase bracht trainer Jack de Gier Alexander Bannink, Adrian Edqvist en later ook nog Maarten Pouwels in de ploeg. Eerstgenoemde kreeg de bal in de 89ste minuut pardoes voor zijn voeten na een zwakke kopbal van oud-Eagle Robin Van der Meer. Vlak voor het doel rondde Bannink koeltjes af, waarmee hij Go Ahead toch nog een punt bezorgde: 2-2.

Go Ahead Eagles – Excelsior 2-2 (1-0). 19. Elmo Lieftink 1-0, 47. Ahmad Mendes Moreira 1-1, 57. Mendes Moreira 1-2, 89. Alexander Bannink 2-2.

Toeschouwers: 8500.

Scheidsrechter: Kuipers.

Gele kaart: Abdat (Go Ahead Eagles); Van der Meer (Excelsior).

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst, Mertens, Bosz (74. Bannink), Beukema, Abdat; Corboz, Van der Venne (84. Pouwels), Lieftink; Navrátil, Rabillard (74. Edqvist), Berden.