Volledig scherm
Nieuwkomers Iliass Bel Hassani en Dennis Johnsen beginnen in de basis bij PEC Zwolle tegen PAOK Saloniki. Sai van Wermeskerken begint op de bank. © De Stentor

Basisplaats Bel Hassani bij PEC Zwolle, aanvoerders ontbreken tegen PAOK Saloniki

oefenduelPEC Zwolle treedt met Iliass Bel Hassani, maar zonder Bram van Polen en Etiënne Reijnen aan in het oefenduel met PAOK Saloniki, in Nieuwleusen dinsdagavond (19.00 uur). Nieuwkomer Sai van Wermeskerken neemt plaats op de bank.

Reijnen liep tegen FC Emmen vrijdag een enkelblessure op. Het kwetsuur is niet ernstig, maar door een zwelling op het gewricht trainde de bij PEC teruggekeerde routinier dinsdagmorgen apart en ontbreekt hij in de wedstrijdselectie.

Ook Van Polen laat de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Griekse kampioen. De schouderklachten waarmee de aanvoerder eind vorig seizoen kampte, spelen opnieuw op, waardoor hij ook uit voorzorg aan de kant blijft.

Door de afwezigheid van de captains vormen Rick Dekker en Marc-Olivier Doué het centrale duo en begint Gustavo Hamer als rechtsback tegen PAOK. De dinsdag aangetrokken Van Wermeskerken neemt meteen plaats op de bank en valt mogelijk na rust nog in.

Een andere nieuwkomer, Bel Hassani, verschijnt in Nieuwleusen voor het eerst aan de aftrap bij PEC Zwolle. De spelmaker is nog niet wedstrijdfit en kan de minuten goed gebruiken. Ook de van Ajax gehuurde Dennis Johnsen heeft een basisplaats.

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer; Hamer, Doué, Dekker, Paal; Clement, Leemans, Bel Hassani; Van Crooij, Thy en Johnsen.

Reserves PEC Zwolle: Mous, Hauptmeijer, Van Wermeskerken, Bajselmani, Flemming, Elbers, Quispel, Huiberts, Westerman, De Bert, Reijnders en Van den Belt.