Volledig scherm
Thomas Bruns, hier in actie als huurling van FC Groningen tegen PEC, ondergaat momenteel de medische keuring in Zwolle. © BSR/SOCCRATES

Bruns ondergaat keuring bij PEC Zwolle na ‘moeilijke situatie in Arnhem’

VIDEOThomas Bruns ondergaat maandag de medische keuring in Zwolle. Als de 27-jarige middenvelder die testen doorstaat, wordt hij dit seizoen gehuurd van Vitesse door PEC, waarmee hij ‘in ieder geval in het linkerrijtje hoopt te eindigen.’

Dat zei Bruns nadat hij zondag met zijn zaakwaarnemer alvast aandachtig toeschouwer was bij zijn nieuwe club, die met 3-1 verloor van FC Utrecht, voor de camera van FOX Sports. ,,Ik hoop bij PEC het plezier terug te vinden, minuten te maken, belangrijk te zijn en me weer voetballer te voelen. Ik heb bij Groningen een redelijk half jaar gedraaid. Met Zwolle hoop ik in ieder geval in het linkerrijtje te eindigen.”

Bij Vitesse werd spelverdeler Bruns, nadat hij het voorbije half jaar al op huurbasis uitkwam voor FC Groningen, door trainer Leonid Sloetsky niet opgenomen in de wedstrijdselectie tegen Ajax en Willem II. ,,Het was een moeilijke situatie voor me in Arnhem, hoewel ik met de jongens in de kleedkamer en op het veld altijd plezier heb gehouden.

Bruns wordt, onder voorbehoud van complicaties, begin deze week nog gepresenteerd en herenigd met oude bekenden John Stegeman en Iliass Bel Hassani. ,,Op de medische keuring en het papierwerk na, is het rond. Ik heb vier jaar met Stegeman gewerkt bij Heracles. Daarna hebben we altijd contact gehouden. Ik heb hem gefeliciteerd met zijn overstap. Vanaf toen is het gaan rollen.”