Volledig scherm
Het huwelijk tussen Clint Leemans en PEC Zwolle lijkt voortijdig en teleurstellend te eindigen. Voor de middenvelder dreigt opnieuw een reserverol, waardoor hij net als Stanley Elbers mag vertrekken. © BSR Agency

Clint Leemans en Stanley Elbers mogen vertrekken bij PEC Zwolle

De toekomst van Clint Leemans en Stanley Elbers ligt buiten Zwolle. Beide spelers zijn - vooralsnog - veroordeeld tot een reserverol bij PEC en willen en mogen daarom uitzien naar een nieuwe werkgever.

Dat is het resultaat van een gesprek dat Leemans (23) en Elbers (27) maandag met de clubleiding gehad hebben. Zowel de middenvelder als de aanvaller hebben daarin aangegeven bij een gebrek aan perspectief hun geluk elders te willen beproeven. PEC is onder de juiste voorwaarden bereid mee te werken aan een (tijdelijke) transfer.

Leemans en Elbers deden in de ouverture tegen Willem II nog een uur mee. In het uitduel met Utrecht bleven de middenvelder en aanvaller negentig op de bank, waar tieners Dean Huiberts (basis) en Jarno Westerman (invaller) wel in actie kwamen. Ook Darryl Lachman, die eerder al te horen kreeg te mogen vertrekken, kreeg na zijn basisplaats tegen Willem II geen minuten van trainer John Stegeman.

Verwachtingen

Leemans en Elbers werden vorig jaar voor meerdere seizoenen ingelijfd. Vooral bij de komst van de voormalig jeugdinternational, die samen met Vito van Crooij voor één miljoen euro werd gekocht van VVV, had men in Zwolle veel verwachtingen. Die wist Leemans nauwelijks in te lossen doordat hij aanvankelijk met fysieke klachten kampte en na de winterstop onder Jaap Stam werd veroordeeld tot een reserverol.

Net als linkspoot Leemans weigert ook Elbers opnieuw genoegen te nemen met een bijrol. De vleugelspits, die in 2018 met een transfervrije status voor twee jaar werd vastgelegd, scheurde al snel zijn hamstring bij PEC. Pas in januari kon hij pijnvrij spelen, waarna de voormalige aanvaller van ADO en Excelsior onder Stam vooral als invaller fungeerde. Onder Stegeman dreigen zijn perspectieven nauwelijks te verbeteren.

Volledig scherm
Stanley Elbers overwoog voor de voorbereiding een vertrek bij PEC Zwolle, besloot toch voor zijn kans te gaan maar vindt zich na een basisplaats tegen Willem II terug op de reservebank. © BSR AGENCY / SOCCRATES