Volledig scherm
PREMIUM
Darryl Lachman kreeg in juli van trainer John Stegeman en technisch manager Mike Willems te horen dat hij mocht vertrekken bij PEC Zwolle. Tegen PSV lijkt hij zich te hebben teruggeknokt in het elftal. ,,Ik denk wel dat ik tevreden kan zijn.” © BSR Agency

Darryl Lachman grijpt kans tegen PSV na emotionele zomer: ‘Ik was ineens zesde keuze bij PEC’

VIDEOOndanks de 4-0 nederlaag tegen PSV kon Darryl Lachman (29) terugkijken op een verdienstelijke rentree bij PEC Zwolle. Een flinke opsteker na een zomer waarin hij tevergeefs verder keek en op Curaçao een teamgenoot verloor. ,,Jarzinho was de beste jongen die ik kende.”

De zomer die als een sprookje begon, veranderde voor Darryl Lachman langzaamaan in een nachtmerrie. Zo onomstreden als hij bij Curaçao was tijdens de gewonnen King’s Cup in Thailand en in de historische kwartfinale in de Gold Cup, zo onbemind bleek hij plots op de plek waar hij zich onder Jaap Stam sterk revancheerde voor een zwakke eerste seizoenshelft. Lachman kreeg in juli als eerste selectiespeler te horen dat hij overbodig was. 

  1. Stiften met ‘die lange’ Cees Marbus: ‘Debuteren tegen Van Hooijdonk en eieren van moeder Hulshoff’
    VIDEO

    Stiften met ‘die lange’ Cees Marbus: ‘Debuteren tegen Van Hooijdonk en eieren van moeder Hulshoff’

    Met meer dan tweehonderd wedstrijden voor Go Ahead Eagles is Cees Marbus een van de onbetwiste clubiconen uit de jaren negentig. Ondanks een uitstapje van anderhalf jaar naar FC Volendam, de enige andere profclub die Marbus diende. ,,Maar dat is geen enkele vergelijking. GA Eagles zal altijd mijn club blijven’’, zegt de geboren Noordwijker in Stentors videorubriek Stiften.