Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Krol in actie op de 1000 meter tijdens de wereldbeker in Calgary. © EPA

De belangrijkste dagen van het jaar breken aan voor Thomas Krol

WK AFSTANDENVorig jaar op het ijs van de Max Aicher Arena in Inzell pakte Thomas Krol zijn wereldtitel op de 1500 meter en de zilveren medaille op de 1000 meter. Dit jaar staat de mondiale titel op het spel op het snelle ijs van Salt Lake City, waar wereldrecords elk jaar weer sneuvelen. Deventenaar Krol kijkt er naar uit, maar de voorbereiding was tijdens de laatste dagen niet optimaal.

Salt Lake City. Waar het wereldrecord op de 1000 en 1500 meter vorig jaar maar tijdens de wereldbekerfinale werd verbeterd door Kjeld Nuis. Want dat weet iedereen nog, de supersnelle tijd van Nuis. De 1.40,17 minuten die de Nederlander klokte staat voor altijd op de muur in Salt Lake City, maar dat Krol ook het oude wereldrecord van Denis Joeskov verbeterde in zijn race tegen Nuis, staat niet meer bij iedereen op het netvlies. De Deventenaar tekende voor 1.40,54 minuten.

  1. LIVE | Bottas seconde sneller dan Verstappen, problemen voor Vettel
    Derde testdag Barcelona

    LIVE | Bottas seconde sneller dan Verstappen, problemen voor Vettel

    Max Verstappen reed afgelopen woensdag bij de eerste testdag liefst 168 rondes over het Circuit de Barcelona-Catalunya in Montmeló, waarmee hij een totale afstand van 781 kilometer aflegde. Gisteren werd de nieuwe RB16 getest door zijn teamgenoot Alexander Albon, op deze derde testdag in zonnig Barcelona is het weer de beurt aan Verstappen. Ochtendsessie: 9.00 - 13.00 uur Middagsessie: 14.00 - 18.00 uur

Live Voetbal

home logo RKC WaalwijkRKC
20:00
Sparta RotterdamSPA
away logo