Volledig scherm
Dennis Johnsen (21) heeft met Jong Noorwegen in het eerste EK-kwalificatieduel Jong Cyprus geklopt met 2-1. Een andere PEC Zwolle-speler, Darryl Lachman, komt zondag in actie. © BSR Agency

Dennis Johnsen met Jong Noorwegen langs Cyprus

INTERNATIONALJong Noorwegen is, met PEC Zwolle-aanvaller Dennis Johnsen in de basis, tegen Jong Cyprus goed begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK: 2-1.

Johnsen verscheen daags na zijn eerste competitietreffer voor PEC aan de aftrap bij de Noorse beloftenploeg. De vleugelspits werd halverwege de tweede helft, bij een 2-0 voorsprong, vervangen. Dinsdag treedt Johnsen in een vriendschappelijke wedstrijd aan tegen Hongarije.

Jong Noorwegen is in de EK-kwalificatiepoule tevens ingedeeld bij Jong Oranje. De eerste ontmoeting tussen beide landen staat voor de komende interlandperiode, op 15 oktober, in Noorwegen op de rol.

Naast Johnsen mist PEC Zwolle deze week ook Darryl Lachman. De verdediger werkt in de nacht van zaterdag op zondag met Curaçao de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Haïti af in het kader van de Nations League.