Volledig scherm
Emma Oosterwegel in actie op de 200 meter sprint. © BSR Agency

Diepenveense meerkampster Emma Oosterwegel gooit spanning van zich af op WK en kan nu genieten

WK atletiekEmma Oosterwegel (21) begint vandaag aan dag 2 van de zevenkamp op het WK atletiek in Doha. De Diepenveense atlete staat halverwege de meerkamp op de 15de plek, maar was wel goed voor twee persoonlijke records.

De debutante die verrassend genoeg alsnog werd uitgenodigd om mee te doen in Qatar, liet zich vooral gelden bij het kogelstoten en hoogspringen. Bij de 100 meter horden werd ze zestiende en bleef ze maar tweehonderdsten boven haar pr. Bij de 200 meter sprint klokte ze 25,10 seconden. Ze verbeterde in Doha haar topprestatie bij het kogelstoten (13,70 meter) en hoogspringen (1.77 meter). Oosterwegel staat nu vijftiende in de zevenkamp.

Volledig scherm
Emma Oosterwegel. © BSR Agency

Voor de camera's van de NOS liet Oosterwegel weten heel zenuwachtig voor de start te zijn.  ,,Dit is mijn eerste grote toernooi, maar gelukkig ging horden goed waardoor ik de zenuwen los kon laten en nu kan genieten”, zei ze bij de NOS.

Vandaag (vanaf 17.15 uur Nederlandse tijd) gaat de zevenkamp verder met het verspringen, speerwerpen en de afsluitende 800 meter.

  1. Angelique is verkeersregelaar bij Olympia's Tour: met een glimlach blijkt iedereen blij
    PREMIUM
    Video

    Angelique is verkeersre­ge­laar bij Olympia's Tour: met een glimlach blijkt iedereen blij

    Verkeersregelaars: Van die mensen die vrijwillig een weg afzetten om vervolgens van alles naar hun hoofd geslingerd te krijgen omdat niemand er tegenwoordig meer van gediend is even stil te moeten staan. Is dat beeld juist? Vandaag helpt verslaggever Angelique Rondhuis een handje bij de etappe van Olympia's Tour door de gemeente Voorst. Drie keer moet de weg dicht voor het overige verkeer om de wielrenners door te laten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer