Emma Oosterwegel in actie op de 200 meter sprint.
Volledig scherm
Emma Oosterwegel in actie op de 200 meter sprint. © BSR Agency

Diepenveense meerkampster Emma Oosterwegel gooit spanning van zich af op WK en kan nu genieten

WK atletiekEmma Oosterwegel (21) begint vandaag aan dag 2 van de zevenkamp op het WK atletiek in Doha. De Diepenveense atlete staat halverwege de meerkamp op de 15de plek, maar was wel goed voor twee persoonlijke records.

De debutante die verrassend genoeg alsnog werd uitgenodigd om mee te doen in Qatar, liet zich vooral gelden bij het kogelstoten en hoogspringen. Bij de 100 meter horden werd ze zestiende en bleef ze maar tweehonderdsten boven haar pr. Bij de 200 meter sprint klokte ze 25,10 seconden. Ze verbeterde in Doha haar topprestatie bij het kogelstoten (13,70 meter) en hoogspringen (1.77 meter). Oosterwegel staat nu vijftiende in de zevenkamp.

Emma Oosterwegel.
Volledig scherm
Emma Oosterwegel. © BSR Agency

Voor de camera's van de NOS liet Oosterwegel weten heel zenuwachtig voor de start te zijn.  ,,Dit is mijn eerste grote toernooi, maar gelukkig ging horden goed waardoor ik de zenuwen los kon laten en nu kan genieten”, zei ze bij de NOS.

Vandaag (vanaf 17.15 uur Nederlandse tijd) gaat de zevenkamp verder met het verspringen, speerwerpen en de afsluitende 800 meter.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer