Volledig scherm
Mike van Willems mist een groot deel van de eerste competitiehelft vanwege een gebroken voet. © BSR Agency

Dreun voor PEC Zwolle: Van Duinen breekt middenvoetsbeentje en moet maanden toekijken

PEC Zwolle moet het in de eerste eredivisieduels van het nieuwe seizoen stellen zonder Mike van Duinen. De aanvaller heeft vrijdag in het oefenduel met FC Emmen (1-1) zijn middenvoetsbeentje gebroken, waardoor hij ook onder het mes moet. Dat heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen.

Van Duinen viel in Coevorden halverwege in, maar hinkelde tien minuten later al met hulp van fysiektrainer Jan Borghuis en verzorgster Jenny Venema naar de kleedkamer. De spits werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, waar een breuk in de voet werd geconstateerd. Van Duinen ondergaat komende week een operatie en houdt rekening met een herstelperiode van drie maanden. 

John Stegeman hoopte nog dat het doemscenario uit zou blijven voor Van Duinen. ,,Anders kan hij samen met Thomas Lam optrekken”, zei de trainer van PEC na de remise tegen Emmen. Lam liep in april tegen Willem II een identieke blessure op. De verdediger is nog altijd niet verlost van het gips en gaat de competitiestart, op 2 augustus tegen Willem II, ook niet halen.

De blessure is ook een streep door de rekening voor PEC. De aanvaller arriveerde een jaar geleden als recordaankoop in Zwolle, was het afgelopen seizoen vaste waarde en nam acht competitietreffers voor zijn rekening. Van Duinen werd gehaald als spits, maar vond zich - zeker na de komst van Lennart Thy - voornamelijk terug op de linkerflank.

Volledig scherm
Mike van Duinen wordt tegen FC Emmen, tien minuten na zijn invalbeurt, van het veld gedragen door de fysiektrainer en de verzorgster. In het ziekenhuis blijkt hij zijn middenvoetsbeentje te hebben gebroken. © Jeroen Wiegman