Volledig scherm
Harrie Lavreysen na zijn winst op de sprint tijdens het WK baan in Polen. © EPA

Eefje kijkt in rust naar de Engelse golven, wereldkampioen Harry eet een giga-burger

SPORTBYTESIn de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters uit het verspreidingsgebied van de Stentor meemaken én delen op sociale media.

Na een druk indoorseizoen waar net de limiet voor het EK niet werd gehaald, rust Eefje Boons even uit tijdens een mini-vakantie in Engeland. De Deventer hordeloopster gaat daarna direct door naar het belangrijke outdoorseizoen!

Dag 1 van het WK Paracycling in Apeldoorn begon goed voor Nederland. Caroline Groot zorgde voor de eerste gouden medaille op de 500 meter tijdrit in haar klasse en prolongeerde haar wereldtitel.

Het is even wennen om Kirsten Wild zonder regenboogtrui te zien, want de meervoudig wereldkampioen baanwielrennen heeft inmiddels de eerste meters weer op de weg gemaakt. En dit jaar voor haar nieuwe ploeg  WNT Rotor. Maar dit tenue misstaat de Zwolse ook niet.

Nieuw seizoen, nieuw tenue, nieuwe doelen. De gebroeders Niek en Justin Kimmann  uit Dedemsvaart zijn in het Engelse Manchester voor trainingen en wedstrijden. Het nieuwe seizoen is gestart!

Als je jarig bent - en het is na het seizoen - kun je je wat permitteren. Zo dacht baanwielrenner Harrie Lavreysen er ook over. De in Apeldoorn wonende krachtpatser trakteerde zichzelf voor zijn 22ste verjaardag op een biertje en een grote hamburger. Een erg grote hamburger.

Als je een record breekt, dan laat je dat zien natuurlijk. Dat deed oud-profvoetballer Andy van der Meijde ook toen hij met de deadlift 212,5 kilogram liftte. Al laat de foto voorlopig alleen zien dat de voet van de Apeldoorner erop staat.....