Volledig scherm
Elisa Dul. © BSR/Socrates

Elisa Dul is blij met debuut op wereldbeker, maar ziet nog verbeterpunten

Elisa Dul kijkt met een goed gevoel terug op haar debuut op de wereldbeker schaatsen. De 20-jarige schaatsster uit Oene werd in het Noorse Hamar zesde op de 1000 meter in de B-groep. ,,Een halve seconde achter het podium, daar mag ik best tevreden mee zijn.”

Volledig scherm
Elisa Dul. © BSR/Socrates

Al zag Dul ook veel mogelijke verbeterpunten. Mijn opening en eerste ronde waren wel oké, maar in de laatste ronde zakte ik wat in”, vertelt Dul. ,,Gek eigenlijk, want normaal gesproken is dat mijn sterke punt. Nu liet ik daar wat liggen juist. Jammer, want er had dus wel wat meer ingezeten. Ik had op iets meer gehoopt, maar met een zesde plek op mijn debuut ben ik best tevreden.”

Volledig scherm
Elisa Dul in actie op de 1000 meter. © BSR/Socrates

Wennen

Dul mocht in actie komen in Hamar vanwege de vele afzeggingen van wel geplaatste schaatssters. ,,Ik hoopte er vooraf al op, gelukkig kwam dat uit.” Als junior hoorde ze bij de top van de wereld, in haar eerste jaar als senior is de concurrentie veel groter. ,,Dat is best even wennen", geeft ze toe. ,,Maar ik zie dit seizoen als leerjaar. Mijn tijd komt nog wel.”