Volledig scherm
Eric Whittie. © Ronald Hissink

Eric Whittie vervangt Kromkamp als hoofd opleiding bij GA Eagles

Eric Whittie is per direct het nieuwe hoofd opleidingen van Go Ahead Eagles. De 64-jarige oud-trainer volgt Jan Kromkamp op bij de Deventer profclub. De oud-international blijft wel trainer van de jeugd Onder 19 bij Go Ahead.

,,We zochten iemand met ervaring en die leiding kon geven aan de jeugdopleiding’’, verklaarde Paul Bosvelt, technisch manager van GA Eagles. ,,Daarin zijn we met Whittie geslaagd. Hij kent daarnaast de club door en door.’’ Jan Kromkamp stapte vorig jaar in de functie van hoofd opleidingen bij GA Eagles, maar dat bleek lastig te combineren met het trainerschap.

Trots 

Whittie zelf is trots op zijn aanstelling, bevestigde hij donderdagmiddag in de Adelaarshorst. ,,Ik heb veel plannen, veel ideeën. Ik wil mensen enthousiasmeren en mee krijgen om de jeugdopleiding verder omhoog te helpen. Ik wil bijvoorbeeld dat de jeugd naar tien uur training in de week gaat. Daar gaan we ons de komende periode verder over buigen.’’

Whittie is ook docent bij voetbalbond KNVB. Daar blijft de hij één dag in de week actief. Zowel Whittie als Go Ahead hebben de intentie uitgesproken om – in het belang van de continuïteit in het jeugdbeleid - meerdere jaren met elkaar in zee te gaan. Hij wil de jeugdopleiding in de Adelaarshorst verder gaan professionaliseren.

Whittie stopte afgelopen zomer na 47 jaar als amateurtrainer. Het Apeldoornse Victoria Boys was zijn laatste club. Daarvoor werkte hij in de wijde regio onder meer voor Davo en DCS.