Volledig scherm
Donny van Iperen. © Dennis Bresser

GA Eagles haalt Van Iperen binnen; Bannink nieuw doelwit

Go Ahead Eagles heeft een nieuwe slag geslagen op de transfermarkt. De Deventer club heeft Donny van Iperen voor het komende seizoen vastgelegd als nieuwe centrale verdediger.

Van Iperen komt over van Telstar en tekent een contract voor een seizoen bij GA Eagles. De naam van de 24-jarige Noord-Hollander zong al sinds vrijdagavond rond in Deventer. Van Iperen begon zijn voetballeven in Haarlem, waarna hij via Hollandia, AZ en Cambuur bij Telstar belandde. Daar was hij de afgelopen drie seizoenen een vaste waarde in de defensie. Hij speelde bijna tachtig wedstrijden in de eerste divisie voor Telstar.

Van Iperen sluit dinsdag aan bij de selectie van GA Eagles in Terwolde. 

Donny van Iperen is de negende speler deze zomer die de overstap maakt naar GA Eagles. Eerder haalde de Deventer club Elmo Lieftink (Willem II), Boyd Lucassen (Jong Vitesse), Martijn Berden (Jong Vitesse), Wout Droste (Heracles), Nicolas Abdat (Dui, Wattenscheid 09), Mael Corboz (VS, Wattenscheid 09), Joran Swart (Jong PEC Zwolle), Max Leeflang (Jong PEC Zwolle).

Bannink

Alexander Bannink lijkt eveneens op weg naar GA Eagles. De Deventer club heeft zijn zinnen gezet op de diensten van de 29-jarige aanvallende middenvelder, waarmee het in gesprek is.

Bannink ligt nog vast bij FC Emmen tot volgend jaar zomer, maar heeft van de Drentse clubleiding toestemming gekregen om met een andere club te praten. Vandaag was de traditionele fotopersdag in Emmen en daar ontbrak Bannink op het appèl. GA Eagles lijkt nu een belangrijke gegadigde om de middenvelder vast te leggen.

Bannink groeide op bij FC Twente en speelde daarnaast voor onder meer PEC Zwolle en De Graafschap. In ruim tweehonderd wedstrijden als prof scoorde hij 51 keer.

Volledig scherm
Alexander Bannink (FC Emmen) snelt langs Gino Bosz van Go Ahead Eagles © W Vzoeren