Volledig scherm
GA Eagles-speler Mael Corboz (r) snelt langs Rik Keijzer van het Sallands streekteam/. © Erik Pasman

GA Eagles legt ook Sallands streekteam over de knie

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond in Heeten de trilogie tegen de amateursclubs in de voorbereiding voltooid met een overwinning. Na de winst op Terwolde (1-10) en Voorwaarts (1-5) was ook het Sallands streekteam de klos: 0-4.

Trainer Jack de Gier wisselde net als in de twee voorgaande wedstrijden afgelopen week weer volop in beide helften. Al kreeg het grootste deel van de ‘beoogde basis’ dit keer een uur speeltijd. Ook de proefspelers kregen zestig minuten om GA Eagles te overtuigen van hun kracht. Waar de Zweedse aanvaller Adrian Edqvist zeker ook zijn kunnen etaleerde en in de allerlaatste minuut zijn doelpunt meepikte, was vooral de Fransman Antoine Rabillard een constante plaag voor de Sallandse defensie. Zijn doelpunt na ruim een kwartier – na een prima assist van Mael Corboz – was de terechte beloning voor de nijvere Rabaillard. Al had hij nog wel een keer mogen scoren. Dat gold ook voor zijn teamgenoten, die meermalen de prima keepende Tom Vastenavond op hun pad vonden. En was de goalie van Rohda een keer verslagen dan vonden Navratil en Corboz een verdediger op de doellijn. Met 0-1 achterstand mochten de amateurs de handen dichtknijpen.

Na de pauze werden Spenkelink, Van der Venne en Bliek – die zijn eerste wedstrijdminuten maakte van dit seizoen – vervangen door Jansen, Eddahchouri en Abdat. Na een uur kwamen de overige wisselspelers binnen de lijnen. Aan het spelbeeld veranderde weinig. GA Eagles bleef de baas tegen de Sallandse ploeg van de Deventer coach Sander Poll. Uiteindelijk liep de score verder op via Olaf Kok, Maarten Pouwels en Edqvist op naar 0-4.

Bij GA Eagles ontbraken de geblesseerden Jarno van den Bos (enkel), Gino Bosz (knie) en Thomas Verheydt (knie).

Sallands streekelftal-GA Eagles 0-4 (0-1). 16. Antoine Rabillard 0-1, 70. Olaf Kok 0-2, 80. Maarten Pouwels 0-3, 90. Adrian Edqvist 0-4.

Go Ahead Eagles, eerste uur: Spenkelink (46); Droste, Beukema, Veldmate, Bliek (46); Lieftink, Corboz, Van der Venne (46); Navrátil, Rabillard, Edqvist.

Go Ahead Eagles, (deel) tweede helft: Jansen (46); Luckassen, Swart, Leeflang, Abdat (46); Temminck, Eddahchouri (46), Kok; Wakana; Pouwels, Edqvist.