Jacob Mulenga
Volledig scherm
Jacob Mulenga © BSR Agency

GA Eagles-spits Mulenga oudste scorende debutant van Nederland

De 36-jarige Jacob Mulenga is vrijwel zeker de oudste debutant bij een club in het Nederlandse voetbal die scoort in zijn eerste wedstrijd. De Zambiaan treedt met zijn eerste doelpunt voor Go Ahead Eagles in de voetsporen van Dennis de Nooijer en Abe Lenstra. 

 1. Dwight Lodeweges, thuis op Veluwe, is de stille kracht van Oranje: ‘Het is niet voor niets dat je hem nooit op tv ziet’
  PREMIUM

  Dwight Lodeweges, thuis op Veluwe, is de stille kracht van Oranje: ‘Het is niet voor niets dat je hem nooit op tv ziet’

  De 62-jarige Dwight Lodeweges - geboren in Canada, wereldburger geworden op de Veluwe - wordt geroemd en geprezen om zijn voetbalkennis en visie. Dat liet hij niet alleen in de regio zien bij Go Ahead Eagles, VVOG uit Harderwijk en tweemaal in Zwolle, maar de laatste jaren ook als assistent-bondscoach. Maar wat maakt deze stille kracht nou zo goed en geliefd? Een portret van een bevlogen voetbalman die jouw buurman had kunnen zijn.
 2. Van dichte poort in Beltrum naar het betaalde voetbal: Arbiter Martijn Vos maakt entree in profwereld
  PREMIUM

  Van dichte poort in Beltrum naar betaald voetbal: Arbiter Martijn Vos maakt entree in profwereld

  De dichte poorten in Beltrum vormden eind 2011 geen enkel beletsel voor de fluitende tiener Martijn Vos. Zijn debuut als 16-jarige scheidsrechter in de krochten van het amateurvoetbal vormde de aftrap van een carrière die een ongekende vlucht nam en morgen van een eerste kroon wordt voorzien. De 26-jarige Warnsvelder debuteert als arbiter in het betaalde voetbal bij Jong FC Utrecht en TOP Oss.