Go Ahead Eagles ging afgelopen winter nog op trainingskamp naar het Turkse Belek.
Volledig scherm
Go Ahead Eagles ging afgelopen winter nog op trainingskamp naar het Turkse Belek. © Marcel ter Bals

Geen buitenlands trainingskamp in winterstop voor GA Eagles

De selectie van Go Ahead Eagles gaat in de komende winterperiode niet op trainingskamp naar een buitenlands oord. Het gebrek aan sportieve meerwaarde en de hoge kostenpost zijn de belangrijkste redenen voor de Deventer club om zich in Nederland voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

GA Eagles ging de afgelopen jaren een paar keer op trainingskamp buiten de landsgrenzen. In 2015 was Portugal de bestemming, terwijl afgelopen januari het Turkse Belek het sportieve kuuroord was. Veel goeds bracht het GA Eagles uiteindelijk niet. Vier jaar geleden volgde degradatie uit de eredivisie en vorig seizoen onder trainer John Stegeman beleefde GA Eagles een matige tweede seizoenshelft met slechts twee zeges in de eerste zeven duels na de Turkse trip.

Kosten

Ook het kostenplaatje was een reden voor de clubleiding van GA Eagles om een streep door het winterse trainingskamp te zetten. Over afgelopen jaargang schrijft de Deventer club immers nog steeds rode cijfers. Extra uitgaven voor een trainingskamp worden dit boekjaar daarom vermeden.

Trainer Jack de Gier en zijn manschappen bereiden zich gewoon in Deventer voor op de tweede seizoenshelft, die op vrijdag 10 januari alweer begint met een thuiswedstrijd tegen Almere City FC.