Maecky Fred Ngombo en Alexander Bannink zijn de personificatie van de teleurstelling bij GA Eagles na de 1-1 tegen Jong AZ.
Volledig scherm
PREMIUM
Maecky Fred Ngombo en Alexander Bannink zijn de personificatie van de teleurstelling bij GA Eagles na de 1-1 tegen Jong AZ. © BSR Agency

Herfstdepressie dreigt voor onzichtbaar en apathisch GA Eagles

OP RAPPORTOp een kille oktoberavond slaagde Go Ahead Eagles erin de eigen fans met een nog grotere herfstdepressie het duister van de Deventer nacht in te sturen. Voor de vierde keer binnen een maand bleek een vroege voorsprong te weinig voor de winst. Een armzalig, ondermaats en slaapverwekkend optreden tegen Jong AZ (1-1) gaf op alle fronten stof tot nadenken. Ook voor de technische staf, die de geseling van hun geagiteerde troepen veel te apathisch onderging.

Diep in de tweede helft stiefelde scheidsrechter Nagtegaal in draf naar Hobie Verhulst en maande de GA Eagles-keeper tot spoed bij zijn doeltrap. Tijd winnen in eigen stadion… Het was symbolisch voor de oervervelende voetbalavond tegen Jong AZ, dat na rust 35 minuten lang de enige ploeg was die wilde voetballen in de Adelaarshorst. GA Eagles schakelde louter achteruit, wankelde en haalde de problemen zelf aan boord voor eigen publiek, dat de traditionele stokpaardjes maar weer eens van stal had gehaald. Het prikkelende spandoek richting de KNVB in de heksenjacht tegen de beloftenteams deed echter potsierlijk aan op een avond waarop GA Eagles zelf niet thuis gaf.