Hoe een bescheiden scharminkel in Den Bosch een stabiele verdediger werd voor PEC Zwolle

VIDEOSam Kersten (21) heeft zich geruisloos in de basis gespeeld van PEC, dat vanavond (20.45 uur) een derde nederlaag op rij wil vermijden in Heerenveen. In Zwolle is de verdediger nog een onbekende, maar in Den Bosch zagen trainers en teamgenoten een fragiele belofte stevig tot bloei komen. ,,Ik heb hem in acht maanden echt een stabiele verdediger zien worden. Ik zie hem ook absoluut slagen in Zwolle", voorspelt Danny Holla.

Erik van der Ven, zes jaar jeugdtrainer en maakte Kersten ook als beloften- en assistent-trainer mee:

,,Bij TOP Oss O11 was ik voor het eerst zijn trainer. Toen was hij voor zijn leeftijd al ontzettend groot. Ik wist toen al dat hij prof zou worden, ook omdat hij de beste was van die jongens. Bij Den Bosch in de jeugd kwam hij flink in de groei. Daardoor kreeg hij last van zijn motoriek, maar hij bleef zich in alle andere facetten ontwikkelen. Ik heb hem zes jaar in de jeugd gehad. Hij was toen nog heel tenger. Mede door een blessure begon hij met de krachttraining. Dat zie je nu wel.” 

  1. Stiften met ‘die lange’ Cees Marbus: ‘Debuteren tegen Van Hooijdonk en eieren van moeder Hulshoff’
    VIDEO

    Stiften met ‘die lange’ Cees Marbus: ‘Debuteren tegen Van Hooijdonk en eieren van moeder Hulshoff’

    Met meer dan tweehonderd wedstrijden voor Go Ahead Eagles is Cees Marbus een van de onbetwiste clubiconen uit de jaren negentig. Ondanks een uitstapje van anderhalf jaar naar FC Volendam, de enige andere profclub die Marbus diende. ,,Maar dat is geen enkele vergelijking. GA Eagles zal altijd mijn club blijven’’, zegt de geboren Noordwijker in Stentors videorubriek Stiften.