Volledig scherm
Voormalig PEC Zwolle-speler Joey van den Berg mag NEC alweer verlaten. ,,Ik ben fitter en gretiger dan ooit. Daar ligt het allemaal niet aan.” © BSR Agency

Joey van den Berg en NEC stevenen af op voortijdige breuk

Joey van den Berg mag vertrekken bij NEC. De 33-jarige Nijevener heeft van de staf te horen gekregen dat hij dit seizoen weinig aanspraak maakt op speeltijd. 

Eerder al gaf directeur Wilco van Schaik de routinier te kennen dat hij met zijn salaris zwaar op het budget drukt en NEC daarom bereid is Van den Berg transfervrij te laten vertrekken. Vorige week werd de voormalige PEC Zwolle-speler door trainers Adrie Bogers en Rogier Meijer meegedeeld dat andere, jongere spelers voorlopig de voorkeur krijgen op zijn positie. Daarnaast moest Van den Berg zijn rugnummer 8 al afstaan.

Uitgangspunt

,,Ik ben fitter en gretiger dan ooit. Daar ligt het allemaal niet aan”, stelt Van den Berg, die tot medio 2020 vastligt in Nijmegen. ,,Ondanks het teleurstellend verlopen eerste seizoen, vind ik dat ik in de basis hoor bij NEC. Mijn uitgangspunt is nog steeds om het hier te laten slagen. Volgens mij laat ik dat in de voorbereiding ook zien. Maar goed, de club heeft kennelijk andere plannen. Als het hier niet kan, dan ga ik mijn carrière bij een andere club op een positieve manier afsluiten.”

Teleurstellend

Van den Berg werd een jaar geleden door NEC overgenomen van Reading, waar hij in 2017 nog op een haar na promotie naar de Premier League misliep. Zijn eerste seizoen in Nijmegen verliep uiterst teleurstellend. De vermeende titelkandidaat greep naast een play-off-ticket, terwijl de linksbenige verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, ook niet zijn sterkste periode beleefde.

De carrière van voormalig jeugdinternational Van den Berg raakte in een slop bij Heerenveen. Nadat hij zich bij PEC Zwolle terug knokte, pikten de Friezen hem opnieuw op. Trainer Jaap Stam haalde Van den Berg vervolgens naar het Engelse Reading. Die club verruilde hij vorig jaar verrassend voor NEC.