Volledig scherm
De uitblinkers bij Jong GA Eagles van van maandagavond in een innige knuffel: Joran Swart en Jay Gorter. © W Vzoeren

Jong GA Eagles al zeker van plek in kampioenspoule

Trainer Kick Maatman en Jong Go Ahead Eagles spelen na de winterstop in de kampioenspoule. Het ene punt wat de Deventer beloften maandagavond haalden tegen koploper FC Groningen (1-1) bleek achteraf voldoende om zich te kwalificeren.

Waar vanuit de Reservecompetitie B slechts vijf ploegen de sprong naar de kampioenspoule maken, plaatsen uit de afdeling van GA Eagles de beste zes teams zich voor de titelstrijd na het winterreces. Dat werd pas maandagavond duidelijk toen teammanager Herman van den Bos de reglementen van de KNVB erbij pakte. Het zorgde voor een enorm gepuzzel , maar de rekenmeesters kwamen tot de conclusie dat GA Eagles 2 zeker is van plaatsing.

Restant van de competitie

Jong GA Eagles heeft net als de concurrentie nog twee wedstrijden te spelen. Maar mocht de tot dusver nog ongeslagen Deventer ploeg beide duels tegen Vitesse en FC Twente onverhoopt verliezen, dan nog is het zeker van minimaal de zesde plaats. FC Groningen, Feyenoord, PEC Zwolle en Heerenveen kunnen dan weliswaar nog over GA Eagles heen klimmen, FC Emmen en Heracles (de huidige nummers vijf en zeven uit de stand) spelen volgende week tegen elkaar. Ongeacht welk resultaat er uit dat duel komt, een van beide clubs blijft hoe dan ook achter GA Eagles op de ranglijst.

Eerste plaats

Trainer Kick Maatman reageerde opgetogen, maar wist ook dat plaatsing een kwestie van tijd zou zijn. De coach heeft echter een missie met zijn team in de huidige najaarscompetitie. ,,We staan tweede en hebben de minste verliespunten van alle clubs’’, liet Maatman maandagavond al optekenen. ,,We gaan voor de bovenste plaats.’’