Volledig scherm
PREMIUM
Volgens Diederik Boer moet het veel zakelijker bij PEC Zwolle. ,,Wij hebben één ding nodig en dat zijn punten. Je moet een killersmentaliteit voor beide doelen hebben om de punten bij elkaar te sprokkelen.” © ANP

Keeper Boer laakt gebrek aan killersmentaliteit PEC Zwolle: Ajax weggespeeld? Koop ik geen reet voor

Het inhaalduel met Ajax leverde PEC gisterenavond net geen bonuspunt op (2-1). Vertrouwen en schade neemt de Zwolse degradatiekandidaat wel mee naar Excelsior. En een ervaren doelman die na zijn terugkeer en sublieme tweede helft in de Johan Cruijff-Arena zijn zorgen uitte.

,,Ik koop hier helemaal geen reet voor”, foeterde Diederik Boer (38) nadat hij zijn rentree net geen stunt opleverde op het oude nest. ,,Wij hebben één ding nodig en dat zijn punten. En je moet een killersmentaliteit voor beide doelen hebben om die bij elkaar te sprokkelen. Dat betekent dat je gewoon je man moet dekken in verdedigend opzicht. Dat laten we bij beide doelpunten van Ajax na. En dat is een repeterend verhaal. Net als dat je aan de andere kant sneller moet scoren. Dat heb je tegen AZ gezien. In de eerste helft creëer je genoeg, maar scoor je niet. Dan sta je gewoon waar je hoort te staan.”