Volledig scherm
Alex Kroes © Wolut van Zoeren

KNVB geeft Kroes groen licht om toe te treden tot leiding van GA Eagles

Alex Kroes is de nieuwe directeur van de Go Ahead Eagles Holding B.V. De licentiecommissie van de KNVB heeft goedkeuring verleend aan club en de 44-jarige grootaandeelhouder, die een meerderheidbelang krijgt in de Deventer club.

Kroes gaat samen met Hans de Vroome de directie vormen van de Holding, het overkoepelende orgaan van het voetbalbedrijf en de (stadion)faciliteiten van de club. Jan Willem van Dop en Paul Bosvelt vormen het managementteam.

Aandelen

Kroes nam al in maart het aandelenpakket over van zes aandeelhouders, die vanwege leeftijd en gezondheid een stap terug deden. Kroes richtte in 2000 het latere Sports Entertainment Group (SEG) op, waar hij onder meer een rol als zaakwaarnemer vervulde. Vorig jaar stapte hij als eigenaar uit het bedrijf om nu in te stappen bij GA Eagles. ,,Ik zal ook niet de typische nieuwe aandeelhouder zijn bij een club die met een dikke portemonnee de club omhoog probeert te kopen. Ik ben van de verbinding, van het samenwerken, en met z’n allen geleidelijk stappen omhoog zetten. De lijn van Hans de Vroome doorzetten is hierbij het credo: een gezond financieel en sportief beleid.”

Visie

Kroes richt zich met Go Ahead op de middellange termijn. ,,Ik zie dit als een project van zeker zeven tot tien jaar. We willen iets opbouwen; niet snel succes boeken en daarmee een mogelijk kaartenhuis-effect in de hand werken. De jeugdopleiding vind ik belangrijk. GA Eagles is de afgelopen tien jaar gemiddeld op plek 23 uitgekomen in het Nederlands betaalde voetbal. Mijn ambitie is dat we deze club in tien jaar met z’n allen naar plek 14 kunnen tillen, maar we gaan geen onverantwoorde financiële risico’s nemen.’’