Yuta Nakayama, die met Japan O22 wil deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar, oefent volgende week tegen leeftijdsgenoten van Colombia.
Volledig scherm
Yuta Nakayama, die met Japan O22 wil deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar, oefent volgende week tegen leeftijdsgenoten van Colombia. © BSR Agency

Lange reizen en diverse belangen voor PEC-verdedigers Nakayama en Lachman

Naast Thomas Lam, die met Finland jacht maakt op een historisch EK-ticket, moet PEC Zwolle het in de interlandperiode ook stellen zonder Yuta Nakayama en Darryl Lachman.

Nakayama reist naar zijn vaderland Japan voor oefenwedstrijden met het Olympisch elftal tegen de club Sanfrecce Hiroshima (donderdag 14 november) en Colombia O22 (zondag 17 november). Dat laatste duel wordt afgewerkt in het kader van de Kirin Cup, een vriendschappelijk toernooi waarin Japan als gastheer fungeert.

Voor Lachman staat meer op het spel. De verdediger, die de voorbije interlandperiode vanwege pijntjes oversloeg, krijgt met Curaçao bezoek van Costa Rica. Bij een overwinning plaatst de ploeg van bondscoach Remko Bicentini zich voor de halve finale van de Nations League, waartoe ook Mexico, Honduras en Canada op weg zijn. 

PEC Zwolle-verdediger Darryl Lachman, die hier een tackle inzet tegen de VS, treft Costa Rica met Curaçao, op 15 november in Willemstad.
Volledig scherm
PEC Zwolle-verdediger Darryl Lachman, die hier een tackle inzet tegen de VS, treft Costa Rica met Curaçao, op 15 november in Willemstad. © AP