Marije van Hunenstijn in actie tijdens haar serie op het WK in Doha.
Volledig scherm
Marije van Hunenstijn in actie tijdens haar serie op het WK in Doha. © BSR Agency

Marije van Hunenstijn maakt zich op voor de 4x100 meter estafette op WK atletiek

Marije van Hunenstijn maakt zich op voor de 4x100 meter estafette met Nederland. De Apeldoornse sprintster strijdt vrijdag in de series met haar landgenotes op het WK atletiek in Doha, al gebeurt dat misschien wel zonder kopvrouw Dafne Schippers die met een liesblessure kampt.

Van Hunenstijn plaatste zich dit jaar voor het eerst ook individueel voor het WK op de 100 meter sprint. Haar grote doel was de halve finale te halen, maar de 24-jarige atlete werd zaterdag in de series al uitgeschakeld. Van Hunenstijn bleef steken op een tijd van 11,48 seconden en kwam daarmee niet in de buurt van haar persoonlijke record (11,13). Op social media reageerde de Apeldoornse teleurgesteld. ‘Dit was niet de race die ik in gedachten had. Sommige dingen kun je alleen leren door veel ervaring op te doen. Al ben ik nog steeds trots om tussen de snelste vrouwen van de wereld te hebben mogen staan. Op naar de estafette.’

Wel of geen Schippers

Hoe de estafetteploeg er vrijdag uit zal zien, is nog steeds niet zeker. Dafne Schippers beslist pas op het laatste moment of ze deel gaat uitmaken van het team. Mocht Schippers afhaken dan zal de ploeg bestaan uit Van Hunenstijn, Julia Samuel en Naomi Sedney. Ook Nargélis Statia Pieter reisde af naar Qatar, waar ook hordeloopster Nadine Visser op de lijst staat.

Vrijdagavond zijn de series, de finale staat gepland voor zaterdagavond.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn