Volledig scherm
Piotr Parzyszek (l) beleeft een topseizoen met Piast Gliwice. Dat levert PEC Zwolle een kleine bonus op. © Irek Dorozanski / Piast Gliwice

Ontketende Parzyszek en titelkandidaat Piast Gliwice bezorgen PEC Zwolle alsnog minimale transfersom

PEC Zwolle spint garen bij het topseizoen dat Piotr Parzyszek met Piast Gliwice doormaakt. De Poolse club heeft zich verzekerd van een plek in de top 4 en daardoor kan zijn voormalige werkgever alsnog een bonus van 50.000 euro tegemoet zien.

PEC liet Parzyszek vorig jaar transfervrij vertrekken naar zijn moederland. Daarbij liet de Zwolse club in zijn contract wel twee bonussen opnemen: als Parzyszek 20 keer trefzeker zou zijn of als Piast Gliwice een topklassering zou noteren, kon PEC een bonus van 50.000 euro opstrijken. Dat laatste blijkt nu het geval. Piast, de voorbije jaren hooguit middenmoter in Polen, kan een plek bij de eerste vier al niet meer ontglippen in de kampioenspoule. Sterker nog, door een zege op koploper Legia Warschau maakt Piast zelfs nog kans op de titel en Champions League-voetbal.

Een bonus voor de productiviteit van Parzyszek zit er niet meer in. Wel levert de aanvaller na de winterstop een flinke bijdrage aan het topseizoen van de club uit het zuiden van Polen. Sinds hij medio februari basisspeler werd, was de oud-speler van PEC goed voor zes treffers en vier assists. Piast heeft, met nog drie speelronden te spelen, één punt achterstand op koploper Legia.