Volledig scherm
Ron Jans. © BSR/SOCCRATES

Oud-Zwolle-trainer Ron Jans ‘terug op het gras’ bij FC Cincinnati in Amerika

videoRon Jans wordt trainer van FC Cincinnati, een club uit de Amerikaanse staat Ohio. De oud-trainer van PEC Zwolle liet al eerder weten dat hij graag weer op het gras wilde staan. 

FC Cincinnati komt uit op het hoogste competitieniveau in Amerika, de Major League Soccer. Hij werd benaderd door Gerard Nijkamp, general manager bij de club uit Ohio. Nijkamp was eerder technisch directeur bij PEC Zwolle. 

Jans (60) was afgelopen twee jaar technisch manager bij FC Groningen. Bij Zwolle was hij vier seizoenen trainer. Zijn absolute hoogtepunt was de twee keer dat hij met PEC Ajax versloeg. In april 2014 pakte hij de KNVB-beker: Zwolle versloeg de Amsterdammers in een tumultueus duel met 5-1. Vier maanden later versloeg hij Ajax opnieuw: in de strijd om de Johan Cruijff-schaal werd het 1-0. 

Bij Cincinnati tekende hij een contract dat hem tot volgend jaar bindt aan de Amerikaanse club, met optie op een langer verblijf. 

Bekijk hieronder de video ‘5 jaar na de bekerfinale’, en enkele foto’s:

Volledig scherm
PEC Zwolle viert feest in 2014, als het Ajax verslaat met 5-1 in de finale van de KNVB-beker. Het is het hoogtepunt in de tijd van Ron Jans als trainer van PEC. © ANP
Volledig scherm
Ron Jans (l) in jonge jaren als voetballer. In dit duel zet hij Ajacied Frank Rijkaard van de bal. © ANP