Gustavo Hamer zit geblesseerd op het gras en weet dat hij niet verder kan.
Volledig scherm
Gustavo Hamer zit geblesseerd op het gras en weet dat hij niet verder kan. © BSR Agency
1
EINDE
0
  • Mitchell van Bergen 45'

PEC verliest voor de derde keer op rij en raakt wéér sterkhouder kwijt

Niet alleen verloor PEC Zwolle zaterdagavond bij SC Heerenveen (1-0), ook raakte de ploeg wéér een speler kwijt met een blessure en kwam het wederom niet tot scoren.

De volgende klant in de medische unit van PEC Zwolle heet Gustavo Hamer. Toen de rechtsback na een half uur voetballen in Friesland de bal uitschoot, ging zitten en zijn hand in de lucht stak, was het duidelijk: wissel. Die volgde een paar minuten later dan ook. De exacte schade is nog niet duidelijk, maar de kans bestaat dat trainer John Stegeman opnieuw een speler voor onbepaalde tijd moet missen. En dat is, na het wegvallen van linksback Kenneth Paal, een hard gelag.

Debutant

Destan Bajselmani (20) verving Hamer in het Abe Lenstra Stadion en kon niet voorkomen dat Mitchell van Bergen vlak voor rust de 1-0 tegen de touwen schoot. De aanvoerder van het beloftenteam, die zijn debuut maakte in de hoofdmacht, viel daar niets te verwijten. De fout werd gemaakt aan de andere kant, waar de bal te makkelijk werd ingeleverd bij de scorende vleugelspeler Van Bergen.

PEC creëerde simpelweg veel te weinig om SC Heerenveen te verontrusten en terug te komen in de wedstrijd. Hetzelfde gebeurde de weken ervoor ook, bij FC Groningen en thuis tegen PSV, toen de Zwollenaren eveneens niet tot scoren kwamen. Keeper Warner Hahn hoefde zich zaterdagavond, met de zingende harde kern van Heerenveen in zijn rug, amper in te spannen. 

IJdele hoop

Aan de andere kant weigerde de thuisploeg het duel voortijdig te beslissen na een misser van Sai van Wermeskerken nabij de middencirkel. Daardoor hield PEC hoop. IJdele hoop.

Na twee overwinningen op rij (tegen FC Emmen en RKC Waalwijk) dacht PEC weer wat omhoog te kunnen kijken, maar het tegendeel is waar na het derde verlies in vijftien dagen tijd en de teleurstellende veertiende plek op de ranglijst.

SC Heerenveen-PEC Zwolle 1-0 (1-0). 45. Van Bergen 1-0.

Opstelling: Mous; Hamer (33. Bajselmani), Lachman, Kersten, Van Wermeskerken; Clement, Saymak (57. Dekker), Thy; Bel Hassani (75. Van Crooij), Ghoochannejhad, Johnsen.