Volledig scherm
Jaap Stam instrueert Clint Leemans voor zijn invalbeurt tegen AZ. De middenvelder was één van de gegadigden om mee te doen met de beloften tegen Jong Feyenoord maandag, maar die wedstrijd is op verzoek van PEC Zwolle uit de ‘Europese week’ gehaald. © VI Images

PEC wil niet vier keer in een week spelen en zet streep door beloftenduel

Het competitieduel tussen Jong PEC Zwolle en Jong Feyenoord gaat maandagmiddag niet door. De thuisclub heeft met succes het verzoek ingediend om de wedstrijd te verplaatsen. ,,Wij kunnen niet vier wedstrijden in een week afwerken", zei trainer Jaap Stam na de doelpuntloze remise tegen AZ.

Doordat het uitduel met Ajax is verplaatst en vastgesteld op woensdag 13 maart, krijgt PEC Zwolle deze week drie competitieduels voor de kiezen. Zondag speelde de eredivisionist gelijk tegen AZ en volgende week moet de ploeg van Stam op bezoek bij Excelsior. De coach laat wekelijks een handvol reserves ritme opdoen bij de beloften, maar lijkt de spelers nu nodig te hebben voor de midweekse ontmoeting met Ajax. In januari wees PEC Zwolle nog een negental beloften de deur gewezen omdat zij te weinig perspectief zouden hebben. PEC heeft met succes het verzoek ingediend om het treffen met het tweede elftal van Feyenoord te verplaatsen.

Hoofdtrainer Stam wist kort na het gelijkspel tegen AZ nog niet of hij gaat sleutelen aan zijn basisploeg tegen Ajax. Vier dagen na de wedstrijd tegen de kwartfinalist van de Champions League moet PEC op bezoek bij Excelsior, een directe concurrent in de degradatiestrijd. ,,Of ik ga wisselen tegen Ajax hangt er ook vanaf hoe de jongens uit de strijd met AZ zijn gekomen. Die balans maken we nog op. Wat ik ook ga doen, er zal in de Arena een team staan waarmee wij denken een goed figuur te kunnen slaan. We willen in ieder geval dezelfde intensiteit zien als vandaag. Alleen dan is er iets mogelijk tegen Ajax.”