Volledig scherm
Pelle Clement (rechts), aanvoerder van PEC Zwolle duelleert met Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis. © BSR Agency

PEC Zwolle-aanvoerder Pelle Clement: ‘We moeten volwassener worden’

Pelle Clement, de gelegenheidsaanvoerder van PEC Zwolle, komt met ongeloof op zijn gezicht de catacomben uit na de nederlaag bij Feyenoord. De middenvelder baalde verschrikkelijk, want er had zoveel meer ingezeten, realiseert hij zich.

Niet voor rust, geeft hij grif toe. ,,Tja, een wedstrijd met twee gezichten, dat klopt. Maar dat hebben we te vaak. In de eerste helft doen we natuurlijk veel te veel fout. We moeten leren om ook onder druk de juiste keuzes te maken, maar dat ging helemaal niet goed. Ik heb geprobeerd om juist door de bal wat langer vast te houden rust te krijgen in het elftal. Terwijl ik weet dat de trainer juist wil dat het baltempo omhoog gaat. Daar hebben we het veel over.”

In de rust probeerde ook Clement zijn medespelers aan te geven dat er echt ook bij Feyenoord ruimtes ontstaan. ,,Zodat ook wij kunnen voetballen. Dat moet je zien en er gebruik van maken. Het was al een wonder dat het maar 1-0 was natuurlijk, al keepte ‘Zettie’ wel heel goed", doelde Clement op zijn keeper Michael Zetterer. 

Geloof

,,In de tweede helft zag je dat we wel het geloof hadden en de juiste keuzes maakten. Feyenoord oogde wat vermoeid en wij hadden het overwicht. Dan probeer je elkaar er van te overtuigen dat er echt wel iets te halen valt hier. We creëerden echt wel kansen, heel veel zelfs. Dan moet er gewoon eentje van in.”

Clement baalt als een stekker van die eerste helft. ,,We hebben in de tweede helft laten zien dat het kan, we moeten laten zien dat we dat veel langer kunnen. Volwassener worden ook, zeker als je wil presteren op dit niveau. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was veel te groot. Dat mag gewoon niet. Maar laten we ons aan de tweede helft vasthouden en dat meenemen naar de volgende wedstrijd. Ja AZ, ik weet het. Weer een topploeg. Maar dit biedt wel een beetje hoop. Tegen AZ moeten we laten zien dat het ook dan kan.”

  1. Keeperstrainer Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’
    VIDEO

    Keepers­trai­ner Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’

    Als het aan Diederik Boer (39) ligt, wordt hij op den duur de keeperstrainer van PEC. Dat stelt het clubicoon in Stiften. In de videorubriek van de Stentor gaat de oud-doelman in op zijn nieuwe functie, de aanhoudende sportieve malaise in Zwolle en zijn vrije rol bij Flevo Boys 4. ,,Ik heb ze 20 jaar om mijn oren zien vliegen. Dat mag nu wel eens andersom zijn.”