Volledig scherm
Door een vracht aan wedstrijdwijzigingen die de KNVB heeft doorgevoerd als gevolg van de Europese successen van Nederlandse clubs, speelt PEC op een andere datum en/of tijdstip tegen PSV, Ajax en Feyenoord. © BSR Agency

PEC Zwolle dag eerder tegen Ajax en dag later tegen PSV

SPEELKALENDERDe KNVB blijft Nederlandse clubs ontlasten voor hun Europese campagne en dat heeft dit keer flinke gevolgen voor de speelkalender van PEC Zwolle. Liefst vier wedstrijden, waaronder die tegen de klassieke top 3, zijn verplaatst.

Zo treedt PEC niet op zaterdag 28 september (18.30 uur) maar op zondag 29 september om 14.30 uur thuis aan tegen PSV. Ook Ajax komt op een andere dag op bezoek dan de aanvankelijk geplande zaterdag 2 november. Door de landskampioen een dag eerder, op vrijdag 1 november (20.00 uur) naar Zwolle af te laten reizen, heeft de Champions League-deelnemer een dag extra om zich voor te bereiden op de ontmoeting met Chelsea in de poulefase.

Daarnaast heeft de KNVB van twee eredivisiewedstrijden van PEC het aanvangstijdstip veranderd. De Overijsselse derby tegen FC Twente op 10 november begint niet om 12.15 uur maar om 14.30 uur, terwijl Feyenoord-PEC op 1 december van het begin van de middag naar het eind van de middag (16.45 uur) is gehaald.

Toppers

Een lading wijzigingen, die alle eredivisieclubs treft, is doorgevoerd om te zorgen dat de vier clubs die Europees spelen zich zo optimaal mogelijk kunnen voorbereiden op de midweekse speelrondes. Zo is de topper tussen PSV en Ajax op 22 september verschoven van 14.30 uur naar 16.45 uur en worden vrijwel .

Alleen de elfde speelronde, met onder meer Ajax - Feyenoord op zondag 27 oktober (16.45 uur), is tot eind 2019 ongewijzigd gebleven. Mochten de clubs doorgaan naar de knock-outfase dan wordt in de laatste week van december gekeken naar het verdere competitieprogramma.