Volledig scherm
Milan van Ewijk laat bij tweededivisionist Excelsior Maassluis wekelijks een sterke indruk achter als rechter verdediger en dat is bij PEC Zwolle en Go Ahead Eagles niet onopgemerkt gebleven. © BSR Agency/Soccrates/Stefan Koops

PEC Zwolle en Go Ahead Eagles strijden om amateur Milan van Ewijk

Milan van Ewijk voetbalt komend seizoen mogelijk in Overijssel. De 18-jarige rechtsback van tweededivisionist Excelsior Maassluis heeft de profclubs voor het uitkiezen, waaronder PEC Zwolle en Go Ahead Eagles.

Een delegatie van PEC Zwolle bezocht zaterdag de ontmoeting van Excelsior Maassluis met IJsselmeervogels in Bunschoten (2-2) en heeft de interesse in de talentvolle verdediger ook bij zijn club en vader bekend gemaakt. Dat deed Go Ahead Eagles al in een eerder stadium. Van Ewijk bezocht ook al een wedstrijd in de eerste divisie van de club uit Deventer.

De Overijsselse clubs hebben genoeg concurrentie, aangezien ook Sparta, Excelsior, ADO Den Haag en Cambuur jagen op de handtekening van Van Ewijk. Zo heeft de gewilde verdediger, die eerder vier jaar actief was in de jeugd van Feyenoord, ook al gesprekken gehad bij de Rotterdamse clubs.

Van Ewijk is officieel nog jeugdspeler, maar heeft met zijn stormachtige ontwikkeling een vaste plek in het elftal van Excelsior Maassluis bemachtigd. Die club heeft zich reeds neergelegd bij het vertrek van de verdediger, die niet in het bezit is van een contract en zodoende transfervrij kan verkassen.